söndag 4 november 2012

Dégustation de vin..

Mmmm vi har varit pa vinprovning!!! Hela helgen har ju gatt i vinets tecken kan man säga da vi avnjutit en och annan utsökt flaska (maste aka till atervinningen och kasta alla flaskor i morgon med tanke pa det..).. Vara vänner fran Paris hade ocksa tagit med sig nagra goda viner fran deras egna vinkällare, merci encore! Gott gott..
Sa i lördags for vi till en bokad rundtur pa ett vinslott som heter Château Soutard, just intill Saint Emilion, inte alls langt fran oss. En trevlig liten guidad tur som slutade med provning av 4 rödviner! 


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...
 
...

...

...

Jag tog ett helt gäng med bilder, kunde knappt välja vilka jag ville visa, sa det blev ju ett par stycken som ni ser.. 
Vi köpte oss en magnum flaska som vi tänker avnjuta till jul (da mina föräldrar kommer!!). Men nu blir det lugnt pa vinfronten ett tag. Och matfronten ocksa!! My God vad vi har ätit de sista dagarna!! Men gott! Miam miam! I gar kväll blev det confit de canard (anka) med stekt potatis och karl-johan svamp.. den där "lätta" middagen hehe..
Sa nu i kväll, när vännerna har akt, blev det soppa!!! ;) ..och lite ost.. ..och sa lite choklad.. Vad sjutton, man lever ju bara en gang!


Très bonne soirée!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar