måndag 28 januari 2013

Födelsedagsfirande i dagarna 2..

Lördag och söndag spenderades hos min svägerska och hennes familj i Toulouse. Lördagen var lillkusinens dag, som fyllde 2 ar nagra dagar tidigare. Stor god lunch med champagne (som alltid), tilltugg, huvudrätt, ost och sa givetvis tarta denna gang!! Ost är ju en självklarhet pa middagsbordet i Frankrike. Lunch som middag. Och gärna för mig, det är ju sa gott sa klockorna stannar! ;) Här äter man ost med bröd, gärna baguette. Inte med salta kex som i Sverige (fast jag gillar ju det ocksa!!). Ofta serverar man grönsallad med valnötter till. Ibland ocksa med olika syltblandningar. Och rödvin förstas.. toujours!

Här far ni äta med ögonen.. ;)...

...

...

...

...

...

...

Sen blev det söndag, och da var det min dag!!! Mer gott, presenter och tarta ;)
Min man bjöd ut mig (som en liten överraskning) pa lördagskvällen. Vi var ju inte speciellt superhungriga efter den langa och mastiga lunchen men det var ju otroligt trevligt att fa komma ut lite, bara vi 2, pa en liten "candle-light-dinner". Och samtidigt upptäcka kvällslivet i Toulouse, som var mycket trevligt!
Vi hade ett litet bord pa La Villa Tropezienne, där vi smuttade "Piscine de champagne" tillsammans med tapenade och "fois gras". Sen blev det fisk, musslor och angkokta grönsaker.. Miam miam (som lillebror skulle ha sagt)!!!

Jag älskar mitt liv pa landet, men det är otroligt skönt att ibland fa hoppa i klackarna och njuta av en kväll pa stan.. Vi mindes kvällarna i Paris, innan barnen kom. Hur vi kunde bestämma oss sent och bara göra som vi ville, inga problem.. ändra planerna, komma hem sent, sova ut pa morgonen.. Det är härligt med minnen! Idag somnar vi pa varsin soffa framför teven innan filmen är slut, hihi.. Men jag skulle inte vilja byta detta liv!!! Jamais!...

...

...

...

...


Merci beaucoup mon chéri!!!


1 kommentar: