måndag 10 september 2012

Söndag vid havet..

September... Nu börjar hösten tänker manga.. Sa tänker jag med fortfarande men här har vi det oftast jättevarmt och skönt. Sommaren varar längre, ibland langt in i oktober!
Hittills har vi haft runt 35 gr och sol, härligt! Pa kvällar och nätter blir det naturligt lite svalare men det är bara skönt.
Sa igar akte vi till atlantkusten, till en stad som heter Royan. Min mans franska sida av släkten kommer därifran. Vi hälsade pa hans farmor & farfar som blev sa glada av att se vara sma blonda buspojkar igen!Vattnet var ljummet men svalkande..

Lite lek & bus pa stranden. Springa och plaska i vattnet. De flesta vet väl hur härligt det är! Sparka lite boll, gräva lite i sanden och sa en liten vätskepaus pa handduken.. Och sand! Sand sand sand överallt haha!! I väskan, i fickorna, i ögonen... Man far inte stressa för det, men ibland är det lite jobbigt.....

En liten strandrestaurang..

Gult & blatt, nästan som i Sverige.. ;)

Senare pa eftermiddagen mötte vi upp nagra vänner. Ett utav paren har ett eget sommarhus precis vid strandpromenaden. Tänka att fa ha det! Ett stort gammalt hus, ett utav de fa hus som klarade sig under andra världskriget. Med en vacker entrée fylld av färgglada rosor! Lite avis blir man ju.. En dag kanske.. Men jag skulle ju helst vilja ha ett sommarhus i Sverige!!! Solen börjar sakta ga ner..
Underbart kvällsljus..

Det märks dock att semestern är slut. Lite folk och
stängda fönsterluckor här och var..

Vi njöt och umgicks med vännerna sa länge vi kunde. Vi lämnade Royan strax efter 19 och rullade sakta hem med 2 sma trötta och sandiga troll i baksätet. En snabb liten dusch vid hemkomst och skjuts i säng! Zzzz sen snarkades det gott hela natten!Varma hälsningar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar