fredag 21 september 2012

Fredagsbestyr..

Äntligen fredag! Det är nagot speciellt med fredagar tycker jag, även om jag inte jobbar för tillfället sa är det en skön känsla när fredagen kommer!
Lämnade en nagot ledsen storebror pa dagis, DET kändes inte bra :( men jag vet att det gar över och att han har det bra där! 
En krasslig lillebror och jag styrde kosan mot grannbyn för nagra sma ärenden. Passade pa att ta nagra höstiga kort i byns lilla centrum, bland annat pa La Mairie (radhuset)....

...

...
Kyrkan

Gammalt och slitet men charmigt!

Entréen till kyrkan

En del av torget

Vi gick till slaktaren och köpte köttfärs, för Tacopaj i kväll. Sen blev det en tur till den lilla Tabac'en pa torget, jag kände ett sug efter lite skön fredagsläsning! Inspiration och skvaller kan man väl aldrig fa för mycket av!? Hela 3 inredningstidningar unnade jag mig!!! Nu ska jag drömma mig bort och hoppas pa nya idéer till huset!En kopp kaffe och bläddra sig bort i vackra ting!

Och sa ska vi se vad som händer i världen..! ;);)

Sen drog vi hem. Bytte transportmedel och hoppade upp pa cykeln och hojjade i väg till var egen lilla by. Där ligger en enkel spartansk frukt & grönt butik som är toppen och billig!
Vi behöver ju tomater till tacopajen! Jag planterade saklart tomater här hemma i varas men eftersom vi spenderade hela sommaren i Sverige sa fick de inte sa mycket vatten :(
Sa just nu hänger bara en ynka liten tomat pa en av mina 6 plantor!Tramp tramp, bra för benen!
Och med en liten skrutt pa 16 kg pa pakethallaren
blir det extra tramp!!!

Mmmm massa gott!

Det blev bade paprika och morötter.

Dagens skörd!

..och min fina cykel!
Blommor pa hjulen :)

Allt detta för 3,50 euros..
Billigt om man jämför med de franska snabbköpen..

Det var min vanliga dag :) Lugnt och skönt.. Men jag har ocksa skruvat upp 2 hyllor i stora prinsens rum! Hängt tvätt. Tömt diskmaskinen. Lagat lunch. Sytt i en knapp. Men det är ju inte sa kul att skriva om..
Nu en kaffe och spana igenom en och annan tidning, lillprinsen sover sa maste ju passa pa!Bon week-end à tous!

1 kommentar:

  1. Låter ju grymt härligt att få cykla och köpa grönsaker. Det gör ju jag oxå ibland men inte lika charmigt i Hässelby gård på torget utanför tunnelbanan. :)

    SvaraRadera