lördag 22 september 2012

Saint Emilion..

I dag blev det en liten tur till den mysiga byn Saint Emilion som inte ligger sa langt bort fran oss. Där är bara sa fiiint! Och speciellt nu i september, när stora turist-vagen är över, är där sa lugnt och skönt. Vi strosade omkring pa kullerstenarna, mellan vinbutiker och macaronsförsäljning, upp och ner.. Här kan man köpa bästa vinet i världen! Utan tvekan! Att göra en resa till Frankrike utan att besöka detta omrade är verkligen en stor förlust! Paris i all ära men ak hellre ut pa landsbygden, söderut, atlantkusten.. upptäck det gamla genuina och köp vin!!!!! :) Smaka vin! Njut!Här köpte vi en flaska rött till morgondagens lunch..

En tur pa torget..

En i raden av alla vinbutiker..

En egen vinranka kanske?

...

"Vinstockar och stenar utöver det vanliga. Vinodlingarna och landskapen i Saint-Emilion finns upptagna på Unescos världsarvslista. Vinodlingarna drar fördel av ett exceptionellt mikroklimat och en unik jordmån. Landskapet utgörs omväxlande av sluttningar, terrasser och platåer och en jordmån bestående av klippfragment, sand, grus, lera och silt. Med sin över en kilometer långa ringmur tillhör Saint-Emilion det fåtal franska medeltidsstäder som har en bevarad stadsmur."11:55 Fortfarande tomt pa restaurangerna..

Vi fick en bra plats pa kanten..

Lunchen kunde serveras! Barnen fick fisk och pommes frites :) Vi delade pa en Fois gras till förrätt (gaslever) och jag valde sedan en Magret de Canard (anka) som var jättegod med mumsiga tillbehör! Pojkarna skötte sig exemplariskt, vilket det ofta inte blir när vi gar pa restaurang.. Men idag lekte de snällt bredvid och at med god aptit! Lillplutten somnade i vagnen lagom till efterrätt sa jag "var tvungen" att äta upp hans glass som ingick i barnmenyn.. ;) Tack sötis!
En liten espresso pa detta och vi var tok-mätta! Vackra kyrkan..

Fin utsikt..

Jag och min 4-aring..


Ett utav världens dyraste viner..

Tänk att fa smaka pa ett sadant en dag?! Mmmm... Det kan man väl drömma om, och appropa det sa ska jag nu krypa ner i sängen. Godnatt säger jag, sov sött...Bonne nuit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar