fredag 24 augusti 2012

Inreda salongen..

Nu är det dags att fa lite ordning i matrummet! Eller ja, ordning är det väl men det finns ända en del saker att fixa till (som alltid i ett hus..?!).
Salongen, matrummet eller vad man nu ska kalla det är ett genomgangsrum som vi susar igenom flera ganger per dag. Det blir därför lite svart att möblera, för man vill ju inte sick sacka sig igenom varje gang! Det maste vara funktionellt och praktiskt!
Det är det ända rummet där vi kan ha ett middagsbord men där finns ocksa en stor gammal öppen spis, en trappa till övervaningen, en öppning mot sovrumsdelen och en dörr ut i trädgarden! Sa man har inte sa mycket plats för alla möbler. Framför öppna spisen har vi tva stora fatöljer i barrockstil där man kan sitta och mysa under höst och vinter!


En av fatöljerna och dörren mot trädgarden

Dekoration pa öppna spisen

Öppna spisen

I och med att vi har stenväggar nästan överallt är det svart att fa till lite färg. En tapet kan ju göra en sadan stor skillnad men det är ju inte att tänka pa.. Jag skulle vilja mysa till det med kuddar i de svarta fatöljerna men jag kan inte se vad som skulle passa!!??! Nagot förslag? Gardinerna intill är vita med lite gra brodyr, men det känns för kantigt att lägga dit vita kuddar. Och vilken form, stil ska man ha??
Jag försöker fa in lite färg i form av gröna växter som buxbomshjärtanen här ovan. Hmmm den heter väl buxbom, den där växten..?

Sen har vi fatt ärvegods som vi är glada för! 8 stolar och ett icke tillhörande bord. Stolarna är vackra som de är MEN de gar lite at det gröna hallet. Gra/gröna.. Bordet är mörkbrunt och jag vill inte alls ha nagot brunt här! Sa, fragan är: vilken färg ska man mala bordet i?
Jag har länge velat ha ett vitt bord men det kommer inte passa med stolarna. Jag tänker mig kanske ljusgratt?? Vad tycker ni?
Just nu ligger en mörkgra, förstor duk pa bordet och jag vill helst slippa duk! Här kommer nagra bilder..


Del av ljuskronan och 2 stolar

Vi har fatt 4 stolar med armstöd och 4 st utan..
Man skulle ju kunna klä om dem en dag sa att de passar
bättre in med övriga möbler.

Matgruppen


Jag tycker att det känns för trakigt och även för jobbigt att mala om alla stolar. Det vore ju hur som helst väldigt synd att "förstöra" dem. Jag ville gärna ha fran början vita liknande stolar med gra klädsel men nu har vi fatt dessa som har sin egen spännande historia! De har till och med "bott" i ett gammalt slott en gang i tiden! Och jag är mycket tacksam!
De passar in i huset, jag menar, man kan ju inte möblera dem vart som helst! I en nybyggd modern lägenhet.. mmm nej! 
Här följer nagra fler bilder pa rummet och dess dekoration..Mitt vackra sidbord fran Jardin d'Ulysse med tung marmorskiva.

Underbar ljusstake som jag föll för direkt fran Krasilnikoff.

Hyllor är fint och dekorativt.

Hela rummet sett fran vardagsrummet.


Nu är det dags för lunch, sen handla mat.. :( trakigt
men ett maste..

Hej sa länge!

2 kommentarer:

 1. Fiiiint! Några kuddar med lite grönt i skulle passa, tar upp färgen från de gröna blommorna och stolarna.
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Så himla vackert ni har det!! Du är så otroligt duktig, jag är så imponerad, hur får du till det? Du borde jobba med interiör och design i framtiden, detta har du verkligen öga för...
  Kram kram och tack för besöket i NY i sommar, så himla trevligt!
  Runa

  SvaraRadera