fredag 21 mars 2014

Härliga alperna..

(Först och främst, jag vet inte vad som hände men bilderna hamnade huller om buller och jag har varken tid eller ork att fixa om, vet nog inte ens hur man gör.. sa bjuder pa ett litet huller-om-buller-inlägg idag!!!)

Jag vet att de flesta hemma i Sverige är trötta pa snön numera och bara längtar till sol och värme. Men vi, här nere i södra Frankrike, som aldrig har nagon snö överhuvudtaget, blir ju överlyckliga när vi far en liten möjlighet att uppleva snö! Ja, i alla fall vi utlandssvenskar ;)

De senaste dagarna har vi spenderat i alperna, sköna härliga alperna! Närmare bestämt i Méribel, som ingar i "de tre dalarna" (les trois vallées) som ligger i Savoie regionen. De andra 2 skidstationerna är Val Thorens och Courchevel. Vi har en lägenhet i Méribel sa det blir alltid denna station vi semestrar pa.
Barnen var jätteglada och spralliga! Vi vill leka i snön, vi vill aka skidor.. Det var toppenväder hela veckan, sol och 20 gr, sa hela dagarna spenderades utomhus, med undantag för en liten siesta för lillebror efter lunchen. 
Skidskola för pojkarna pa förmiddagen sa vi 2 kunde aka upp i de stora backarna och njuta av allt! Känslan upp i liften, sol, ljudet av skidor som swischar ner, en liten paus, blicka ut över bergstopparna och sedan skida vidare ner för att ater igen ta en ny lift upp.. om och om igen.. Underbart!!!
Och sa en god lunch i värmen pa nagot soldäck.. Ljuvligt..
 

 

 

 

 

 

 

 


Tack för denna vistelse Méribel, vi ses igen nästa ar!!! Nu är vi tillbaks hemma i vardagen och en trädgard som skjuter skott och börjar blomma! Nu blickar vi fram mot varen och lämnar vinter och snö bakom oss..

Kramar 


1 kommentar:

  1. Åh ,det ser härligt ut! men precis som du säger vi nordbor längtar efter värme nu. Våren i de södra delarna av Sverige har ju funnits ett tag men som sagt ingen värme. Jag känner dock att det finns hopp om livet då jag åker till Provence i nästa vecka! Som jag längtar :)

    SvaraRadera