fredag 3 januari 2014

Happy New Year 2014...

Gott Nytt Ar pa er alla finisar!!!

Hoppas ni hade en bra jul och en trevlig nyarsafton! Vi firade julen med familjen hemma i Sverige och det var som vanligt mysigt att komma hem. Men en stor besvikelse pa vädret, hua vilken icke-julstämning med regn, rusk och dimma! 
Vi, mest barnen, hoppades pa en vit jul och att aka pulka och pulsa i snön och frysa och huttra "vad kallt det är" varje dag, men sa blev inte fallet denna jul.. Men vi är glada ända! Jultomten kom, maten var god och alla var glada!

Sen flög vi hem till Frankrike igen för att förbereda arets sista fest hemma hos oss!
Min granne och jag lagade tillsammans en biffgryta med en sas av rödvin, en sa kallad "daube" som puttrade i timmar i omgangar pa spisen. Och sa god den blev! Ett recept som kommer fran grannens gammelmormor med en hemlig ingrediens!!! 
Och nu kan jag den!!! ;)
Jag bakade en chokladkaka, eller rättare sagt tre stycken men jag misslyckades totalt med tva (!!!) sa de andra gästerna hade med sig andra efterrätter... Till apéritif serverades ostron, räkor och grönsaker och till förrätt at vi fikonspäckad gaslever! Och massa god ost efter huvudrätten! 
Och sa vin förstas, och champagnen flödade...!!!

Ett kompispar har en firma som hyr ut servis, bord, stolar ja allt man kan tänkas behöva vid större fester, bröllop mm. Sa vi lanade 4 bord och bestick, tallrikar och glas och i och med det sa slapp vi diska! HUR skönt som helst! Tusen tack igen till dem! 
Och sa tycker jag det är väldigt fint när allt blir lika! Vi var 18 vuxna och 9 barn som firade tillsammans!
En annan kompis kom med teknik i form av högtalare och ljus, sa det blev ett riktigt disco pa kvällen! Underbart!!!

Här kommer nagra bilder pa dukningen, som jag för övrigt var supernöjd med! Jag ville göra en skön dukning med färgerna vit, grön, silver och natur! Jag plockade en valnötsgren fran trädgarden som jag band fast cypresskvistar om och hängde ovanför bordet med ljuslyktor och kottar! Den hänger kvar än idag, den är sa fin!...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Det är fredagkväll och jag vill bara ga och sova. Sa jag känner att texten i detta inlägg kanske inte är den bästa men jag ville bara visa er bilderna! Och egentligen är det väl mest bilderna som man tittar pa eller?! Nu till sängen..


Bonne Année à tous!
Happy New Year!

Vi ses, kram pa er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar