tisdag 21 januari 2014

Födelsedag och dop..

Ja nu har vi haft ännu en sandär helg, när man träffas med nära och kära och det känns som om man inte gör annat än äter! Allt blir försenat, man dricker champagne pa en 3 timmar lang apéritif och börjar middagen kl 23 typ.. Eller lunchen kommer igang tidigast kl 14:30.. Sa när man har ätit klart och gar fran bordet sa är det nästan dags för nästa maltid!!! :O
Men det är ju sa himlans trevligt även om magen morrar efter en helg och man känner sig totalt uppstoppad! I gar, mandag, var en siesta ett maste pa eftermiddagen för att orka med..
Och barnen da?! Visst var de trötta, men oj sa kul de haft med de andra barnen som var där och allt nytt att leka med! Här nere i syden tar man gärna med barnen pa familjefester. Ingen stress, de stannar uppe sent (och sover länge pa morgonen!!). Minst en kväll brukar det bli sa. Som nu i fredags när vi anlände till Varennes-sur-Seine, efter en ca 5,5 tim bilresa var de sa glada att fa röra pa sig och skutta omkring! Men lördagskvällen blev tidig för oss alla fyra, gäsp!

Varennes-sur-Seine ligger en bit sydöst om Paris. Där bor vara vänners familj och vi var inbjudna dit för firandet av deras lilla son som blev 1 ar i början av januari, plus hans dop i byns kyrka pa söndagen. Min man är gudfar till denna charmiga lilla pojke (vars pappa i sin tur är gudfar till var Simon!!). Normalt sett bor de i New York sedan ett par ar, sa allt blev koncentrerat till en helg! Precis som vi brukar ha det när vi aker till Sverige!

Jag fick med mig nagra bilder fran vandringen till kyrkan..

Gammelfarmors vackra hus..

Vackert, vackert..

My boys..

...

En annan pampig entré..

Och ett lite mer färggladare hus..

Igenmurad port fran kriget..

Sten och mossa, en fin kombination..

Ett gammalt stall..


Vid dop, bröllop och andra tillställningar samlas hela familjen. Även de gamla. Och ofta föräldrarnas vänner.. Sa ja, ni kan ju tänka att det blir ett gäng! Men det är viktigt, att alla är med! Här tar man hand om de äldre, alla är lika viktiga! 
Jag maste erkänna att jag ibland känner mig lite förvirrad, har svart att halla koll pa vem som är vem, familjemedlem eller inte, kusin, systerdotter osv???? Har jag hälsat pa alla?? Vem säger jag "du" till och vem säger jag "ni" till?!? Brukar halla mig till det sistnämnda sa blir det aldrig fel ;)

Nu ska jag ta tag i hemmet lite, plocka upp och städa, som alltid.. ;) I morgon kommer en inredningarkitekt för framtida projekt här i huset!!! Sa spännande vad hon kan komma med för idéer och lösningar!!!


Ha en fin dag!

Bonne journée!
6 kommentarer:

 1. Åh vad härligt med låånga luncher. Mysigt att få umgås med nära o kära. ❤️❤️/Ryssan

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för de fantastiskt vackra bilderna du skämmer bort oss med som läser din blogg. Jag tittar och drömmer.....
  Med vänlig hälsning Britt-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah tack snälla, saaa roligt att höra!!! Jag ska bättra mig med mina inlägg, lite mer ofta än sista tiden.. :) Kram!

   Radera
 3. Du behøver da ikke have besøg af en indretnings arkitekt..du har det så lækkert..:-)


  Kram fra Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack snälla du, de orden värmer! :)
   Men vi har en stor lada som sitter ihop med huset, sa denna gang handlar det mer om att bygga och skapa!!! Ska bli spännande! Kram!

   Radera