onsdag 31 juli 2013

Fransk frukost..

Ät frukost som en kung! Ja så har väl jag alltid tänkt och gör det fortfarande. Älskar att sitta lääänge och slicka i mig godsaker på morgonen! 
När jag flyttade till min nuvarande man i Frankrike, som då bodde i Paris tänkte jag att nu ska här mysas!! Men det visade sig att han knappt åt något på morgonen, möjligtvis ett glas juice på stående fot.. Men han fick snällt lära sig mina rutiner hihi.. Så idag, 7 år senare, har vi jobbat upp en bra "kungafrukost"!! I alla fall på helgerna! 


På lördagarna brukar vi ofta köpa chocolatine's på byns bageri och där sitter vi och mumsar och doppar i kaffe eller varm choklad. Gott! Visste ni att denna godbit består av 500 kalorier?!?! Slurp, inte att tänka på.. Är det inte skönare att vara en livsnjutare än kalorikontrollant ibland..?!? Och visste ni att i Paris kallar man dem "pain au chocolat"? Men nere hos oss, i Bordeauxtrakten heter de "chocolatine"! Och så är de lite billigare hos oss än i Sverige märkte jag.. Normalt! 


Och ibland blir det croissanter som fylls med jordgubbssylt! Miam miam! 
Efter 2 veckor i Sverige blev det ett frukostbesök på Café Petite France på Kungsholmen i Stockholm! Och de höll måttet måste jag säga! Nåja, lite försvenskad frukostmeny med bl.a. en baguette med ost, skinka och grönsaker!! Inget man ser på fransmannens bord på morgonen hehe.. (jo hemma hos oss).. 
Söta frukostar med kakor däremot finns det gott om! 
På Petite France pratades det franska också så hela stämningen blev ju supermysig! Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi! 
Nä nu längtar jag efter min morgonkaffe! Visst är det härligt när man orkat fixa i ordning kaffekokaren redan kvällen innan, så man bara trycker på knappen på morgonen! Underbart! Varför gör jag inte det oftare..?! 


Ha en god stor frukost i morgon och i morgon och i morgon...!!!
2 kommentarer:

  1. Mums... :) /Ryssan

    SvaraRadera
  2. Martine Strømsnes7 augusti 2013 12:13

    Så fin hjemmeside du har Malin, og et fantstisk hjem. Ser ut som du bor i et skikkelig drømmehus. Skulle gjerne ha stukket innom da vi var i Frankrike. Men har skjønt at det er et ganske stor land!

    Martine

    SvaraRadera