fredag 19 juli 2013

Bröllopsdag...

Igår, den 18 juli, hade vi vår 4:e bröllopsdag. Och som vanligt hittills så firar vi i olika länder, det vill säga jag på semester i Sverige och min man hemma i Frankrike på jobb :( Jag undrar om vi nånsin kommer att skåla ihop just denna dag?! 
I Frankrike har de flesta nämligen semester i augusti så min man brukar alltid stanna kvar och jobba medans jag och barnen oftast åker till Sverige efter skolavslutningen i början på juli. Och så blev det ju även i år..
Jag minns dagen som igår. Lite regn, lite sol, lite av allt och alldeles underbart! 
Egentligen sa vi ja till varandra redan på fredagen den 17 juli. För om man vill ha ett kyrkligt bröllop i Frankrike så måste man först gifta sig borgerligt. Man kan ju välja att bara ha det så, men vi ville gärna gå fullt ut (som de flesta!) och gifta oss i kyrkan! 
På fredagen bjöd vi så in familjen och de närmsta vännerna och gick till rådhuset, La Mairie, i Bordeaux. En liten ceremoni på ca 30 min, skriva under några papper och så var det klart. Inte så värst romantiskt men funktionellt! 
Sedan bar det i väg till ett härligt ställe strax utanför Bordeaux. Slott, hotell, restaurang och spa i ett där vi hade bokat en utsökt lunch med våra närmaste! Champagnen flödade i kapp med goda viner och underbara rätter! Där satt vi och njöt och log och skålade i timtal! 
Så kom stora festdagen! Dagen efter, den 18 juli 2009. Och det har som sagt blivit just det datumet vi firar. Och som är graverat i ringarna. 
Mina tre tärnor (vänner från Sverige) följde med mig hela morgonen, som det ska vara.. 
Min pappa ledde in mig i kyrkan i Saint Astier där min blivande man och ca 130 gäster väntade.. Spänd. Lycklig. Och minnesluckor.. hmm kan det vara nervositeten som gör att man inte minns alla detaljer från kyrkan?! Trist men sant.. Men allt gick ju finfint ändå! 

Vi blev Herr & Fru. Monsieur & Madame. Make & Maka. En ljuvlig dag som jag skulle vilja ha i repris. Allt gick så fort. Och jag kände mig som en prinsessa. Hela dagen öser folk komplimanger över en. Och man bara suger åt sig, som en stolt svamp! Underbart! 
Festen hölls på ett vackert slott i närheten av Saint Emilion. 
Ville knappt kliva ur bröllopsklänningen på småtimmarna. Min dröm som nu var över på nåt sätt trots att ett "nytt" härligt liv började. Min härliga klänning! Suck.. 

På söndagen serverades brunch på slottet. Trötta och glada gäster. Så även vi.. men med ett stort vemod! Nu var allt över.. all planering.. allt var gjort, allt som man längtat till i flera månader.. Men en oförglömlig dag lever kvar i våra minnen! 


                 Kram på er alla!!!1 kommentar:

  1. Åh, så vackra ni är på bilderna! Det ser alldeles underbart ut.
    Ha en skön helg,
    Carina

    SvaraRadera