onsdag 27 mars 2013

Hemma, pysslar, drömmer, leker...

Det är onsdag och barnen är hemma. Och nej, de är inte sjuka. Man gar inte i skola/dagis pa onsdagar i Frankrike. Inte just nu i alla fall, men det är väl nagot som kanske kommer att hända i framtiden, men kanske bara pa förmiddagarna..

Sa idag blir det mycket lek, tjat, pussel med mera.. Men mamma har ocksa hunnit piffat lite! 5 minuter här och 5 minuter där.. Piff piff!
Och bläddra lite i Maisons du monde's nya katalog och bara drömma mig bort av allt fiiiint som finns där... suck!

Och nu har jag typ 5 minuter pa mig att göra ett litet inlägg! Vite vite! 


Skapar minnen och svensk kultur för barnen.
Björkris med fjädrar är ett maste!

Söt ljusburk med fjärilslock..

Flytta, känna, flytta om...

Och här kommer 2 sidor av cirka 500 i min favvo katalog!!! Hos Maisons du monde kan verkligen ALLA hitta nagot. Vilken stil man än har. Det är det som är sa bra med den butiken, och farligt!!! ;)


Romantiskt och sött, som jag gillar't!
Bordet finns i turkost och kostar 39 €.. frestande!!

Turkoooost!!!


Lillebror har vaknat efter sin siesta,
sa nu blir det full rulle igen!

Kram Malin


söndag 24 mars 2013

Skön helg med jobb och fix..

Denna helg har vi jobbat och fixat i trädgarden. Vi var och inhandlade det ena och det andra pa lördags förmiddagen sasom en större borrmaskin, motorsag, grep och andra redskap som behövs till en större trädgard. Och jösses vad mycket man behöver egentligen.., eller?!
Vi har köpt mycket redan under de snart 2 aren som vi bott här men man är hela tiden i behov av nagot nytt eller annat...

Vi har beställt och emot tagit ett nytt staket till framsidan. Och min kära pergola finns ocksa pa plats!!! Eller ja, den finns här hos oss, den ligger kvar i förpackningen och väntar pa att monteras. Men först bygga en terass där den ska sta..

Härligt att komma igang med lite projekt. Ibland undrar man bara om man kommer att ha projekt hela livet..? Vi har sa mycket att göra i ordning, det tar ju aldrig slut! Kommer jag nagonsin fa sitta lugnt under klängrosorna med gott samvete och en kopp kaffe och bara vara?!?!

Har inga direkta bilder fran helgens jobb men bjuder pa nagra soliga bilder fran omgivningen inklusive vart hus..


Far man vara fräck att tala om att vi varit ute i t-shirt hela helgen??? Underbart!!


...

...

...

Home sweet home..

Hos min granne..

Hos oss..

Önskebrunn här pa gatan.. ;)


Gäsp, nu blir det sängen..
Bonne nuit!


fredag 22 mars 2013

Laissez-moi danser...

Jag maste bara lägga in en skön melodi sahär pa fredagen.. 
En gammal goding med Dalida och hennes snygga (hmm?) dansare..

Hihi spana in "Carola-dräkten" ;)Làt mig dansa!!!


Le printemps est là...

Färger i massor. Rött. Gult. Grönt. Rosa. Lila. Jag har besökt "blomsterlandet" och bokstavligen hamnade i ett hav av olika färger och vackra blommor! Jag ville bara ta hem alltihop men det slutade med en pase kattmat.. Det var ju i och för sig màlet med besöket.

Här kommer nagra sköna gröna bilder. Fredagsinspiration.. Feeling good!


Sköna fredag!


onsdag 20 mars 2013

Fynd i trädgarden..

Gamla trädgardar kan ha sina gömmor. Sma trevliga överraskningar, och gratis blir det ju ocksa!
Hehe, ja nu har jag ju inte gjort nagot miljonfynd men glad ända blev jag. 
Förra aret upptäckte jag längst ned i trädgarden, bakom ett gammalt skjul, som använts som hönshus tror jag, en hel hög med gamla lerkrukor. Under kvistar och ogräs fanns det nog runt 50 st i olika storlekar. Jag lirkade fram ett par stycken, som jag dessvärre gjorde "rent" fran mossa. Jättefint MED mossa ju!
Sa i förmiddags rafsade jag fram ett gäng till! Tog bara bort den värsta leran och sen far det vara. De far bli dekoration i sig mina mossiga krukor!En vacker bortglömd hög bakom, under, längst bort..

Dags att komma fram i ljuset..

Dekorera utegrillen..?

Tjusigt värre..

...

De passar ju perfekt här! Ska nog gräva
fram nagra fler senare..

Och sa har vi dagens jag och lillebror som stökar
och bökar med lilla krattan..
Happy housewife!


tisdag 19 mars 2013

Nybäddat, sol och fàgelkvitter..

Även om jag mestadels har varit inne idag och gjort mina sysslor (!) sa är det underbart med sol som gassar in och kvittrande faglar utanför. Jag njuter!!

Har bäddat om i sovrummet med dörren öppen till ljudet av grannen som klipper gräset (borde vi ocksa göra..) och värmande stralar..
Och sa har jag malat naglarna!! Tänk vilken glädje och energi man far! Längtan, minnen och dofter kommer upp... mmm!!!

I kväll är det date med tjejerna. Ska bli hur trevligt som helst. Var sa längesen. Ser fram emot detta men kan inte undvika att längta tills jag far krypa ner i sängen! En nybäddad och skön säng som doftar gott...


...

...

...

...

...

...

...

...Sov gott & dröm sött!


måndag 18 mars 2013

Tillbaka i la France..

Bonjour hej salut!!
Nu är vi tillbaks efter 2 underbara veckor i Sverige, med snö och sol!! (..pulka, shopping, fika, god mat, magsjuka :( , kanelbulle, familj, vänner, nostalgi....)
Vi lyfte fran ett soligt Arlanda och mellanlandade i ett kallt och regnigt Paris! Bah, vilket bakslag! Flög vidare mot Bordeaux där regnet piskade fran sidan... Jag är sa trött pa regn!!! 
Men det var skönt, som alltid, att komma hem
Lite trötta och sega även dagen efter, även om det inte är sa langt att resa. Men med magsjuka i bagaget och övertrötta barn blev det lite tungt. 

Men nu är vi här och inväntar varen!!! Det är ganska vanligt här nere att vädret är sahär ostabilt i mars. Regn ena sekunden, sol den nästa, följt av hagel och starka vindar.. "Marsväder" som vi kallar "aprilväder" i Sverige helt enkelt!

Var just ute och knäppte nagra kort pa en del av den ofärdiga, bruna, blöta trädgarden!
Men jag har en färdig, vacker bild i huvet!!! Vänta bara...!!! ;)


Storebrors fönster..

Söta lila krokusar som kommit upp..

Den här lilla klungan ser lite medtagen ut..

Ingen ordning alls, krukor här och var
med halv vissna växter..

Utsikt fran salongen, där jag nu sitter vid datorn..

En död ljung och en nyplanterad ros, bra blandning hihi..

Kvasten star redo till Pask! ;)
Undrar om vi far ork/tid till att mala om här i sommar..?


Just NU i skrivandes stund haglar det ärtstora bollar utanför fönstret! Vinden, hmm stormen, eller rättare sagt mini orkaner viner utanför och fönsterluckorna slar.. Och där kom àskan! Dunder och brak! Och sa blev det lugnt, för en stund..
Sitter ensam i stora huset och är glad för att det inte är kväll. Det hade blivit för mycket ljud, knak och oväsen för en mörkrädd hemmafru ;)
Snart kommer resten av la famille!!!


Godkväll!


onsdag 6 mars 2013

Hej från Sverige...

Ville bara tala om.. Sedan några dagar befinner jag & pojkarna oss i Sverige! Vi är här under barnens sportlov och myser med mormor & morfar. Pojkarna vill åka pulka heeela tiden, så kul med snö!!! 
Min man kommer nästa vecka och "semestrar" med oss de sista dagarna. Så det blir en liten paus från La France men jag hämtar energi och kommer snart tillbaka!!! 

Det är alltid väldigt skönt att vara här tycker jag. Jag glömmer helt Frankrike och min vardag och finns bara här och nu. Det blir som 2 olika världar. Sedan är det också alltid skönt att väl komma hem till sig när semestern är slut, men så är det väl för de flesta vart man än bor.. Borta bra men hemma bäst! 
Men jag njuter i alla fall här. Sverige är ett väldigt bra land! Ett fungerande samhälle. Rent och fint. Lugnt och skönt. Men det är sånt man upptäcker och uppskattar när man väl flyttar härifrån. Svårt att förklara.. 
Nu ska vi ut i snön igen, småtrollen tjatar och drar i mina kläder här bredvid.. 
Se upp i backen..!!