måndag 18 mars 2013

Tillbaka i la France..

Bonjour hej salut!!
Nu är vi tillbaks efter 2 underbara veckor i Sverige, med snö och sol!! (..pulka, shopping, fika, god mat, magsjuka :( , kanelbulle, familj, vänner, nostalgi....)
Vi lyfte fran ett soligt Arlanda och mellanlandade i ett kallt och regnigt Paris! Bah, vilket bakslag! Flög vidare mot Bordeaux där regnet piskade fran sidan... Jag är sa trött pa regn!!! 
Men det var skönt, som alltid, att komma hem
Lite trötta och sega även dagen efter, även om det inte är sa langt att resa. Men med magsjuka i bagaget och övertrötta barn blev det lite tungt. 

Men nu är vi här och inväntar varen!!! Det är ganska vanligt här nere att vädret är sahär ostabilt i mars. Regn ena sekunden, sol den nästa, följt av hagel och starka vindar.. "Marsväder" som vi kallar "aprilväder" i Sverige helt enkelt!

Var just ute och knäppte nagra kort pa en del av den ofärdiga, bruna, blöta trädgarden!
Men jag har en färdig, vacker bild i huvet!!! Vänta bara...!!! ;)


Storebrors fönster..

Söta lila krokusar som kommit upp..

Den här lilla klungan ser lite medtagen ut..

Ingen ordning alls, krukor här och var
med halv vissna växter..

Utsikt fran salongen, där jag nu sitter vid datorn..

En död ljung och en nyplanterad ros, bra blandning hihi..

Kvasten star redo till Pask! ;)
Undrar om vi far ork/tid till att mala om här i sommar..?


Just NU i skrivandes stund haglar det ärtstora bollar utanför fönstret! Vinden, hmm stormen, eller rättare sagt mini orkaner viner utanför och fönsterluckorna slar.. Och där kom àskan! Dunder och brak! Och sa blev det lugnt, för en stund..
Sitter ensam i stora huset och är glad för att det inte är kväll. Det hade blivit för mycket ljud, knak och oväsen för en mörkrädd hemmafru ;)
Snart kommer resten av la famille!!!


Godkväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar