måndag 24 februari 2014

Vilken underbar dag..

Vi har haft en sadan underbart härlig och varm dag i dag! Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva, den var bara helt otrolig!!! Jag och barnen tog det lugnt innan lunch men sen har vi myst, lekt och plockat i trädgarden hela eftermiddagen. Utan jacka. Och jag har hängt ut 3 tvättar, sa nu luktar kläderna sadär friskt och gott!

Vi njöt, jag drack en kaffe i solen och barnen hittade pa lekar tillsammans utan att knappt kivas! Lovely!
Sen vet man ju, att denna värme som infann sig idag, säkerligen inte är här för att stanna, men det var en ljuvlig försmak pa vàr & sommar som vi längtar efter nu!


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Hoppelihopp!
Glädjeskutt av mina fina busungar!

Ha en fin kväll!


torsdag 20 februari 2014

Längtan...

Snart hörrni, snart kommer varen med värmande solstralar, fagelkvitter, ta-av-sig-jackan väder, solisarna kommer fram och man far lust & energi!!!
Som jag längtar!

Som de flesta..

Och vi har redan en del tecken här nere i sydvästra Frankrike, sa jag klagar inte, jag bara längtar. 



Jag & mini i mars 2013.
Även denna bild togs i mars förra aret.



Kramar i massor!

Kolla gärna in mitt konto
pa instagram!
@madamesuedoise






fredag 14 februari 2014

Bättre sent än aldrig..

Ibland händer allt pa en gang! Kan ni känna sa?
Det kan vara allt fran att telefonen ringer i ett under en timme, speciellt när man inte riktigt kan prata, eller att man blir inbjuden till trevliga event, middagar och fester pa samma datum..
Och sen kommer en lang och lugn period och man börjar bli uttrakad..

I fredags sa min man at mig att packa väskan för en helg tillsammans utan barn. Jaha, och jag som typ är världens sämsta pa att packa och nu skulle jag fa ihop en väska till en okänd destination!!! Ni fattar stressen va?!

Vid 16-tiden akte vi mot flygplatsen och det visade sig att vi skulle till London! Jihoo jag hade inte varit i London sedan 1997!! Vilken trevlig överraskning!
Vi bodde hos vänner ända till mandag morgon da min man flög hem till Frankrike och jag flög vidare upp till Stockholm. Där mötte jag upp min familj för en god lunch och schemat var späckat pa en alldeles för kort tid! Eftersom jag gick upp 04:15 sa var jag rätt däckad pa mandagskvällen. Pa tisdagen gick jag och syrran runt i stan, shoppade och myste. Pa eftermiddagen hade jag unnat mig en klipptid pa Corinne and Friends i Sturegallerian, sa skönt!!
Sen bar det av till söder och Rival för att ga pa Hannah & Amandas podcastinspelning!!! Deras 100de avsnitt spelades in live och typ 500 snygga tjejer, eller möjligen fler, var där och skrek ;) även vi! 
Efter en rolig kväll, signerad bok, goodiebags och massa skratt akte vi tillbaks hem till min syster för att "snabbsova" och ater igen ga upp mitt i natten för att flyga hemat, via London Gatwick, där jag för övrigt spenderade ca 7 timmar i väntan pa flyget till Bordeaux....

OCH!!! I lördags var det ju dags för vart hem att vara med i Expressens Leva & Bo! Saaa roligt och spännande! Och där fick jag ga i London hela helgen utan nagon bra uppkoppling pa mobilen sa jag kunde inte se eller läsa nagonting!! Väl i Sverige köpte jag direkt pa mig ett par exemplar av tidningen, att läsa och att ge till svärföräldrarna och vänner här i Frankrike. Jättefint hemreportage om man nu far säga sa om sitt hem ;) Tusen tack igen till de duktiga tjejerna Carina och Anna som flög hit i juli 2013 för att styla och fota. 

Men idag tänkte jag bjuda pa nagra London bilder!!!
En salig blandning, enkla, suddiga, turistkort mm.. Men inte de klassiska vid Picadilly Circus! ;)


Ett suddigt men underbart Harrods..

Vacker byggnad det där..

...

Skulle gärna bo pa Elizabeth Street..

En dag.. en dag kanske.. Underbara hattar! Jag älskar hattar!

...

Vackert boende.. gaaahhh..

En liten trevlig brunch blev det här..


Ursöta och goda cupcakes..

Skulle vilja ha en butik som denna!!! ;)

Promenad i Hyde Park..

...

Buckingham Palace..

Koncentrerad vakt..

Ja, här bor hon..

...

Ett turistkort i kylan är ju ett maste.. ;)

In i värmen pa en pub..

A pint please! 


Ha nu en riktigt trevlig kväll med
massa kärlek och värme!!!

Puss & Kram


måndag 3 februari 2014

Söt frukost..

Att fransmän äter sött pa morgonen vet väl alla.. Eller oftast ingenting!!! Manga tar en snabbkaffe och ilar i väg till jobbet med tom mage.. Det skulle jag aldrig kunna göra. Min mage vill ha mat, frukost pa morgonen!
Men pa helgen tar alla det lugnt, och DET gillar jag ;) passar mig alldelese utmärkt, morgontrött som jag är!
Nagon tar pa sig ansvaret som "gottisinhandlare" och tar en tur till bageriet och kommer sedan tillbaka med rykande färsk baguette (som oftast sparas till lunch) och en pase fylld med croissanter och chokladbröd. Kaffe, varm choklad eller te njuts ihop med dessa goda bakverk, miam miam. 
För min egen del maste jag ta en "vanlig" smörgas först, annars mar jag illa hihi, inte van med massa socker pa morgonkvisten!

Da är ju fragan: Hur sjutton haller man sig i form med sadan här kost???
Jo fransmän (generellt) äter 3 mal om dagen. En liten frukost, en stadig lunch och en lättare middag. Barnen äter ett mellanmal pa eftermiddagen efter skolan. Och däremellan äter man inget annat. Inget smaätande, inget extra.. Man dricker vatten till maten, ibland ett glas rött.. Även under jobbarveckan, för ett glas vin betyder inte fylla här. Och ett franskt glas är heller inte fyllt upp till bredden :)

En lunch bestar ofta av 3 rätter. En liten förrätt i form av grönsaker eller charkuterier. En lagad huvudrätt med kött, fagel eller fisk och nagot tillbehör. Möjligtvis lite ost, antingen som efterrätt eller som en extra liten rätt. Fransmän gillar dessert, och det unnar man sig till lunch. För sen blir det ingen fika, snacks eller nagot annat förrän kvällsmaten som ofta serveras som soppa eller sallad med en yoghurt eller frukt efterat. 
Man äter vid bordet, sittandes. 

Man äter annorlunda i alla länder, världsdelar och kulturer. Det här var bara ett litet smakprov pa Frankrikes vardag.. i stort sett.. det är ju klart att alla inte äter lika men generellt sett.. ja, ni fattar! ;)
Hos oss, det halvsvenska hemmet, äter vi frukost som en kung!!!


Delar av söndagsfrukosten...

...

...


Have a nice Monday!