torsdag 30 augusti 2012

Sköna gröna bilder...

Är det inte underbart med vinrankor?!? Det är sa romantiskt pa nagot sätt! 


Ca 50 m fran oss..

Tog en liten promenad med barnen i eftermiddags och kom pa (än en gang!) hur fint det faktiskt är här runt i krokarna! Sverige i all ära men det här är verkligen vackert!
Jag tror nog jag ska köpa nagra plantor (nej, vi har ju inga hemma!!!) sa man kan njuta av bade vackra och goda drrruvor!!!...

..sa langt ögat nar..

En framtida bärplockare??

Snart dags att skörda!

Det syns hur brunt och torrt det är.. Men det har faktiskt regnat liite senaste nätterna men det behövs nog mer.. Regn pa natten, sol pa dagen passar mig bra!! ;)
Jag rensade bort ogräs i massor och vissna kryddor i mitt lilla köksland förut. Tomatplantorna är inte jättevackra, ganska klena faktiskt, men de ger nagra tomater här och var! Gott! Myntan jag planterat var hög, men ocksa den väldigt klen sa jag bara klippte av och hoppas pa det bästa! Den är väl ocksa känd för att sprida sig lätt och mycket sa vi far se.. 
Mina rosor, eller de flesta av mina rosor har dessvärre fatt nagon sjukdom :( av allt regn som kom i juni/juli (när vi var i Sverige) sa idag var jag ganska tuff mot dem! Klippte av mycket, vet att det kanske inte riktigt är tid nu men jag tror pa en fras jag en gang hört: det är svart att ta död pa en ros!
So come on rosbuskar! Lev igen!!!


Och med det säger vi Bonne nuit!!!

måndag 27 augusti 2012

Min nya fina...

Oooooh jag har hittat den!!! 
Ibland springer man bara pa saker som man länge letat efter men nästan gett upp eftersom det tillslut känns helt omöjligt att hitta! Och en vacker dag dyker det upp!
Jag har faktiskt lite tur med sana här saker. Jag förhastar mig inte (längre) och köper nagot halvdant utan jag väntar och sa brukar jag som sagt bara springa pa det när jag minst anar det! Det är som att sakerna kommer till mig!

Jag har sedan ett ar letat efter en ljuskrona (med riktiga ljus) att hänga ovanför soffbordet. Och vart jag än vänder mig, letar, fragar efter osv sa finns det bara ljuskronor med lampor!!! Har jag missat nagot ställe?? Var sjutton i detta land finns en affär eller liknande med gamla hederliga romantiska ljuskronor?!?! 

Well well, nu har jag den! En enkel stor krona med blockljus. Jag ville gärna ha med vanliga kronljus men men man kan ju inte fa allt här i livet! ;)
Jag var pa en affär för att köpa lite blommor, jord etc för att piffa upp lite efter semestern da allt dött... (hmmm en annan historia..) ..en affär som jag ofta besökt men NU, efter semestern har de börjat med en liten avdelning med Brocante, "loppisfynd" och där stod den! Och priset, jamen vilket pris!!!! Ca 150 sek!!! C'est presque rien!!! Utan att tänka rafsade jag at mig den och nu har den fatt ett hem här hos oss!Voilà!!!

...

Tänker att man kan pynta den vackert till jul!

Min alldeles egna "lustre à bougies"


Ha en trevlig "lundi"!!!

söndag 26 augusti 2012

Lunch i det gröna..

Tyst. Lugnt. Mmmm söndag morgon.. vaknar sakta i var sköna säng.. helt ensam i huset..
Nej jag är inte övergiven! L drog i väg klockan 6 i morse för att spela golf och barnen är hos deras farmor & farfar sedan i fredags eftermiddag. Alla 3 kommer hem senare i dag, sa jag njuter av egentid! Att ligga och dra sig i sängen en söndagsmorgon är verkligen inte vardagsmat längre och det är ju saaa underbart! 
Gick upp sent och gjorde mig en STOR kopp kaffe med mjölk och unnade mig en "söt" frukost, sant man far göra när man är ensam (och trött sen festen dagen innan..). 

Kaffe & en madeleine! 

Ja, för igar var det fest! 22 vuxna och 7 barn kom pa lunch! En langlunch i vanlig ordning som varade till sent! De sista akte hem runt kl 20.. Vi började med en skön apéritif med massa gott! Bubbel och snacks, miam miam som lillebror skulle ha sagt! ;)

Fick bland annat underbara macarons som present!

En perfekt ga-bort-present!

Jag njöt av en grön skön macaron till mitt kaffe i förmiddags!

Vi gjorde det lätt för oss i och med att vi var sa manga, men visst är det mycket att fixa ända! Vi ville ha en liten svensk "touch" pa dagen sa till apéritif fanns bland annat älgkorv! Sedan bjöds det pa köttbullar, räkor, lax & dillstuvad potatis ute i trädgarden, gott och uppskattat! Givetvis massa franska goda ostar och till sist mina smulpajer med egen vaniljsas! Yummi!

Tomma glas som väntas pa att fyllas med god bubbel!

Älgkorv fran Ikea Food Shop ;)

Det var sagt att det skulle bli regn, sa de flesta kom i jeans..
Men solen och värmen kom, tack för det sa att vi
kunde sitta ute!!!

Lilla buffébordet med svenska maträtter.

Med det här gänget blir det alltid trevligt! Och jag lär mig alltid nagot nytt ord pa franska i alla diskussioner. Nagot "slang" ord här & där ;) Och de flesta vill gärna lära sig ett svenskt ord eller fler! Jag är och lär nog förbli "den svenska tjejen" hehe men det stör mig inte! Jag är stolt över det och det gläder mig att folk är intresserade av den svenska kulturen! Det var nästan att jag & min man bjöd pa en show och dansade Sma Grodorna igar. MEN man maste ju halla pa traditionen och spara denna vackra dans till jul eller midsommar!!! ;)

Lite skönsang under lunchen!

Uppskattad crumble med skogsbär.

Även om det gick relativt lugnt till under dagen sa hade vi en del incidenter.. En mobiltelefon hamnade i poolen och slutade fungera, en vigselring tappades (är ännu inte funnen..!!), en trasig sko, ett trasigt champagneglas och en bil som inte startade vid hemfärd! Men är det fest sa är det!!! ;)

Lugnet efter stormen. Jag tar mig en tur runt poolen
i hopp om att hitta den tappade vigselringen..
(inte min dock..)

God söndag till er alla!

fredag 24 augusti 2012

Inreda salongen..

Nu är det dags att fa lite ordning i matrummet! Eller ja, ordning är det väl men det finns ända en del saker att fixa till (som alltid i ett hus..?!).
Salongen, matrummet eller vad man nu ska kalla det är ett genomgangsrum som vi susar igenom flera ganger per dag. Det blir därför lite svart att möblera, för man vill ju inte sick sacka sig igenom varje gang! Det maste vara funktionellt och praktiskt!
Det är det ända rummet där vi kan ha ett middagsbord men där finns ocksa en stor gammal öppen spis, en trappa till övervaningen, en öppning mot sovrumsdelen och en dörr ut i trädgarden! Sa man har inte sa mycket plats för alla möbler. Framför öppna spisen har vi tva stora fatöljer i barrockstil där man kan sitta och mysa under höst och vinter!


En av fatöljerna och dörren mot trädgarden

Dekoration pa öppna spisen

Öppna spisen

I och med att vi har stenväggar nästan överallt är det svart att fa till lite färg. En tapet kan ju göra en sadan stor skillnad men det är ju inte att tänka pa.. Jag skulle vilja mysa till det med kuddar i de svarta fatöljerna men jag kan inte se vad som skulle passa!!??! Nagot förslag? Gardinerna intill är vita med lite gra brodyr, men det känns för kantigt att lägga dit vita kuddar. Och vilken form, stil ska man ha??
Jag försöker fa in lite färg i form av gröna växter som buxbomshjärtanen här ovan. Hmmm den heter väl buxbom, den där växten..?

Sen har vi fatt ärvegods som vi är glada för! 8 stolar och ett icke tillhörande bord. Stolarna är vackra som de är MEN de gar lite at det gröna hallet. Gra/gröna.. Bordet är mörkbrunt och jag vill inte alls ha nagot brunt här! Sa, fragan är: vilken färg ska man mala bordet i?
Jag har länge velat ha ett vitt bord men det kommer inte passa med stolarna. Jag tänker mig kanske ljusgratt?? Vad tycker ni?
Just nu ligger en mörkgra, förstor duk pa bordet och jag vill helst slippa duk! Här kommer nagra bilder..


Del av ljuskronan och 2 stolar

Vi har fatt 4 stolar med armstöd och 4 st utan..
Man skulle ju kunna klä om dem en dag sa att de passar
bättre in med övriga möbler.

Matgruppen


Jag tycker att det känns för trakigt och även för jobbigt att mala om alla stolar. Det vore ju hur som helst väldigt synd att "förstöra" dem. Jag ville gärna ha fran början vita liknande stolar med gra klädsel men nu har vi fatt dessa som har sin egen spännande historia! De har till och med "bott" i ett gammalt slott en gang i tiden! Och jag är mycket tacksam!
De passar in i huset, jag menar, man kan ju inte möblera dem vart som helst! I en nybyggd modern lägenhet.. mmm nej! 
Här följer nagra fler bilder pa rummet och dess dekoration..Mitt vackra sidbord fran Jardin d'Ulysse med tung marmorskiva.

Underbar ljusstake som jag föll för direkt fran Krasilnikoff.

Hyllor är fint och dekorativt.

Hela rummet sett fran vardagsrummet.


Nu är det dags för lunch, sen handla mat.. :( trakigt
men ett maste..

Hej sa länge!

torsdag 23 augusti 2012

Trött torsdag..

Puuh, idag händer inte mycket.. eller inte än sa länge i alla fall.. 
I gar kom 2 goda svenska väninnor pa besök med sina flickor, en pa 2 ar och en pa snart 5, sa det var full rulle tillsammans med vara pojkar heeela dagen! 
Vi mumsade köttbullar, mos, lingonsylt och gräddsas fran Ikea till lunch! Oj sa gott det var med en riktig svensk maltid! Stora som sma njöt, som de säger pa Ikea: NJUT!!!

Värmen är ju kvar sa vi hängde hela eftermiddagen vid poolen! Plask, upp och ner, hopp och skutt.. Lite kaffe och kanelbulle, en liten kaka, bada lite till.. och i den takten fortsatte dagen..
En av tjejerna stannade över natten med sin lilla flicka, sa pa kvällen satt vi ute och fortsatte mysdagen! Min man och hans kollega (vän) var med och vi at lite lätt men drack desto mer.. :) En liten mojito till "damerna", lite champagne och givetvis ett gott rött vin!
Och som de säger: det gar fort när man har roligt! Klockan drog i väg och vi babblade om allt och inget, som det ska vara en trevlig kväll! 
En gick och lade sig vid 12, en annan halv 2, men vi tjejer kom i säng halv 3!!! Och DET känns idag! Man är ju inte van längre, vare sig med sena kvällar eller lite alkohol!!! 
Om man fick sova ut pa morgonen sa är det ju ok men vi har ju 2 sma skruttar... ;)

I kväll ska vi över till grannen pa middag och det nalkas mer gott att äta och dricka! Och det lär ju bli sent i kväll igen sa nu blir det en siesta!!!

Coppa fran Korsika

Mmmmm...

Och sa blev det sent och mörkt, mysigt med ljus!

I kväll blir det middag med mannen bakom detta goda vin!
Bonne sieste!

tisdag 21 augusti 2012

Côte d'Azur..

Efter 8 härliga veckor i Sverige (inkl New York) kom vi hem lördagen den 11 augusti. Barnen blev jättespralliga och glada att se sina rum, sina leksaker, nallar mm igen! Det var sa kul att se dem aterupptäcka allt med sadan lycka i ögonen!
Samtidigt sa visste vi att vi snart skulle aka vidare en vecka.. Redan söndag morgon var väskorna ompackade och bilen fullproppad för en lang resa mot medelhavskusten. Alla var trötta och slitna men vi hade hotellet i sikte och en till veckas slappande i huvet sa det gick ok.. 
Vi bodde pa ett stort hotell med bade rum och lägenheter och allt allt annat! Varan lägenhet lag lite avskiljt med en underbar utsikt över bukten nedanför. Stället heter Cap Esterel och ligger ett stenkast fran Saint Tropez. Nu skulle här spanas kändisar!!! ;)Varje kväll satt vi och drömde om att ha ett "litet" hus här..
En liten kvällsbild ocksa..

Ingen rast, ingen ro pa semestern, min man hade bokat en golfkurs för mig varje dag i 2 timmar! Puh, tänkte jag först när han avslöjade överraskningen men trots värme och bestämt schema sa var det riktigt roligt!
Sa nu känner jag faktiskt längtan till att fa ga ut pa banan och spela! Tillsammans med L!

Storebror var mestadels pa miniklubb och busade med andra sma skruttar. Lillebror fick stanna med pappa da jag spelade golf. De gick ofta och badade i stora poolen men en förmiddag hittade vi en barnvakt sa L kunde ocksa komma till golfbanan! Hans stora passion! Gärna golf varje dag! :)En del av poolen..
Zoomar till max! Vem gottar sig pa denna lilla bat?!
Spanar pa batar fran balkongen..

Och sa fick jag lite tid till att ga pa SPA!!! Youpi!! En till "surprise" fran min kära man!
Som jag njöt! Mmmm... Lite massage, hammam, gommage du corps, ansiktsbehandling, lerinpackning och bubbelbad! Me like!!!
Är ju själv en gammal hudterapeut MEN jag har ju inte jobbat sen jag kom till Frankrike för 5 ar sedan! Och sen sa hann jag heller inte jobba sa länge som det efter min utbildning i Göteborg, knappt ett ar blev det.. sen blev det flytt och franska kurs och sa blev jag snabbt gravid.. Och nu har vi ju 2 sma skruttar pa snart 2 och 4 ar.
Känner alltid att jag saknar jobbet lite när jag väl är pa Spa. Det är sa skön miljö och man mar sa bra! Sa jag uppskattade verkligen detta, tack igen snälla L!!! Pa väg till SPA
2 timmars relaxing väntar..

...

Tack och lov för att det var varmt annars hade man nog ätit för mycket denna vecka! Massa olika restauranger och gott att dricka och det är ju alltid trevligt med en apéritif med goda snacks innan maten.. Jag är ju väldigt svag för salt jag.. Chips, jordnötsringar.. Och det är ju sa gott i värmen ocksa! Godis blir det väl lite mindre av men det har jag käkat massor i Sverige! Bästa godiset ever där ju! 
Men pa semestern vill man ju ha det bra och man far väl ta det där med extrakilon även om det inte är sa kul nu men men.. Vi har haft det toppen! Nästa sommar ska jag minsann vara smal hehe!!!!


Vid nästa bukt ligger Saint Tropez
En smarrig drink pa Mexikanska aftonen
Här vill vi bo nästa gang!! ;)
Ett glas rött efter en svalkande dusch..
Lite kladdigt glas hehe men det bjuder jag pa!
Man känner den sköna stämningen ända..

Sen var det dags för hemresan! Och köra bil pa populära ställen i Frankrike under semestertid kan vara ett rent helvete! Det är folk överallt och köer till max! Vi hade varat rum tills lördagen men bestämde oss hux flux pa fredagskvällen att köra hemat.. Vi packade snabbt ihop och at lite middag och stoppade sedan in barnen i bilen och styrde mot  Atlantkusten. Det började direkt med kö men det löste upp sig ganska fort och sa rullade vi pa. Barnen sov och vi gjorde att snabbt stopp pa en bensinstation för köp av kaffe och coca cola!! Det var trafik heeela vägen men inga köer och vi kom hem 04:15!!!
In med barnen och väskor och soooova!!!
Vi körde pa totalt 6 1/2 timme. Vi akte förbi en 15 km lang kö pa motsatt sida av motorvägen, stackars dom, undrar hur länge det stod still där?
Dagen efter hörde vi av nagra vänner, som ocksa varit i närheten av Cap Esterel, att det tog 12 1/2 timme att köra hem pa lördagen!!!! My God!!!
Även om det var tröttsamt att aka pa natten sa var det nog det bästa, om inte för barnens skull!!! 

Tack för denna härliga vecka! Hoppas den kommer igen!!!måndag 20 augusti 2012

Hej igen..

Ja, nu sitter jag hemma i min sköna soffa igen efter 9 veckors härlig semester! 
Har varit runt lite överallt, Stockholm, Göteborg, Öland, New York, Smögen, Côte d'Azur.. Jag har dessvärre inte haft tillgang till dator (heller ingen ork, har ju slappat!) sa min lilla blogg har legat "nere" och vilat lite ;) men nu är jag tillbaka!!!
Och här är vaaarmt! Termometern visar 54 gr i solen mitt pa dagen, puh! Just nu, klockan halv tolv pa kvällen star den pa 27 gr.. Tur vi har pool!!! Manga svalkande dopp blir det! Men vi är mest inne under dagen, är omöjligt och farligt att ga ut!
Och hela var trädgard är...brun!!! Det är sa torrt och vi har varit borta sa döda blommor och beiga buskar och gräsmatta... :(
Och en annan trakig sak!!! Nagon har stulit mina blommor inklusive krukor som stod i fönstren pa framsidan av huset!!! HUR kan man göra sa? Och VEM har gjort det? Har de akt förbi och spanat in dem ett tag och kommit hit en natt? Ingen av grannarna har sett nagot.. Usch vilka trakiga manniskor det finns!!!
Ska minsann köpa nya men skruva fast krukorna denna gang!!!

He, en liten parentes här och nu: det började just att REGNA!!!! Det bara öser ner utanför just nu! WOW! Och oooh sa bra! Heja regnet, kom och vattna min ledsna trädgard!! Och vilken TUR att jag tog in tvätten tidigare... (som för övrigt torkar pa nolltid i värmen).


I morgon blir det att packa upp väskor och fa allt pa plats igen. Ska bli skönt att fa hänga in sina kläder i en garderob igen och slippa gräva runt som en tok i väskan efter just den där klänningen, toppen eller byxorna, som ocksa är skrynkliga när man väl hittar dem där, längst ner i hörnet.. 
Appropa väskor och packning.. nej, vi fick inte med oss allt fran Sverige denna gang! Tva fullproppade kartonger star kvar hemma hos mamma & pappa plus att vi fick köpa en ny större sportbag till lillebror. Nästa sommar tar vi bilen till Sverige!
Eller kanske en minibuss....  ;)

Väntar med spänning pa mina fullpackade kartonger!
Har nästan glömt vad som ligger där i..

Nu blir det godnatt och sov gott! 
Det har redan slutat regna.. :(